Kan je ''gewoon'' keukenzout gebruiken voor brood te bakken?

Kan je gewoon keukenzout gebruiken om brood te bakken?
Ik wil namelijk brood bakken en er moet 4 gram zout in, kan ik dan gewoon keukenzout pakken?

Toegevoegd na 1 uur:
Ik las namelijk dat je speciaal bakkerszout nodig had, maar gewoon keukenzout voldoet ook dus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor dat kan heel goed. Doe ik zelf ook altijd. Bakkerszout is gewoon zout waar extra jodium aan toegevoegd is. Dat is ooit gedaan omdat een tekort aan jodium schadelijk is voor de gezondheid. Extra jodium aan het brood toevoegen is dan een simpele oplossing in een land waar zoveel brood gegeten wordt. Het was dan ook een lange tijd een verplichting voor de bakker. In Belgie hebben ze in 2009 het voorbeeld gevolgd en proberen ze het tekort aan jodium op deze manier op te lossen. Het smaakt ongeveer hetzelfde. In het brood zelf zal je helemaal geen verschil merken. De jodium heeft dus geen extra waarde voor het brood zelf

Ja hoor. Keukenzout is gewoon zout. Het heeft een andere naam maar het is precies hetzelfde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100