Wat is de beste methode om keukenmessen te slijpen?

Aanzetstaal? Wetsteen? Slijpsteen? Slijpmachine? Ik zou het graag weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het beste is met een langzaam draaiende slijpsteen en de bramen eraf halen met een aanzetstaal. je moet er wel mee om kunnen gaan,want het is een vak apart. ik heb het van mijn man en die is slachter. mijn messen zijn ook altijd super scherp

misschien heb je hier iets aan: http://www.culinairkookboek.nl/vraagbaak/?fid=01&topic_id=1125840553

Bronnen:
http://www.culinairkookboek.nl/vraagbaak/?...

Ik doe het een gewoon met een fijne platte ijzervijl. Zo eentje waar je ook ijzer mee vijlt. Ongeveer 1 a1,5 cm breed. Zorg voor een beetje ondersteuning van het mes en vijl eerst de ene kant en dan de andere kant. Zodra hij scherp is ,dan snij ik even heel lichtjes over een stukje hout zodat de bramen eraf gaan. Echt ze worden er vlijmscherp van.

DIt is schijnbaar de beste methode.

Je kan het proberen met aluminium folie. Je doet eerst de folie een paar keer omvouwen en snijd je de folie in stukjes met de keukenmes.

Kijk maar eens op deze site: http://www.coquinaria.nl/recepten/messen.htm

Aanzetstaal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100