Heeft iemand een recept voor 'donkere' carrotcake?

Ik ben op zoek naar een recept voor een 'donkere carrotcake', zoals je ze vaak bij banketbakkers ziet, en die vaak voor bruidstaarten worden gebruikt. Ik heb door de jaren heel wat carrotcakes gemaakt, maar qua smaak en uiterlijk (vaak heel licht, zoals bij de meeste internetrecepten) komen deze niet in de buurt van de heerlijke donkere carrotcakes.
Wellicht dat er andere (volkoren)bloem wordt gebruikt, of dat er cacoapoeder wordt toegevoegd, ik ben heel benieuwd.

Hier een voorbeeld: http://www.brides.com/wedding-cakes/Unique-flavors-spice-up-even-simple-confections-7834

Weet jij het antwoord?

/2500

Worteltjescake: 125 gram zelfrijzend bakmeel 1 theelepel kaneel 125 gram bruine basterdsuiker 2 eieren 100 ml zonnebloemolie 125 gram fijngeraspte worteltjes 25 gram geraspte kokos 25 gram gehakte walnoten Roer de droge ingrediënten door elkaar. Voeg de eieren en olie toe en roer goed door. Roer daarna de geraspte wortel, kokos en gehakte walnoten toe. Goed mengen. Bakken op 175 graden Celsius, 20 à 25 minuten. Laten afkoelen in de bakvorm. En dan de topping: 50 gram zachte boter 50 gram roomkaas 225 gram gezeefde poedersuiker 1 theelepel citroensap een paar gehalveerde walnoten Roer deze ingrediënten door elkaar en besmeer er de afgekoelde cake mee. Leg de halve walnoten er bovenop als decoratie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100