Welk soort vlees is het belangrijkste om biologisch te kopen?

Ik ben zelf vegetariër, maar zal het komende jaar bij schoolactiviteiten vaak grotere hoeveelheden vlees in moeten kopen. Nu staat het budget niet toe dat ik alles biologisch koop, maar een deel kan wel.
Mijn vraag is nu: zijn er bepaalde soorten vlees die je biologisch móet kopen, en bepaalde soorten waarbij dat minder van belang is?
Ik heb bijvoorbeeld het idee dat bioindustrievarkens meer lijden dan andere dieren en zou dus varkensvlees eerder biologisch kopen.
Ik ben erg benieuwd of iemand hier meer van weet!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk ook dat kip de beste keus is, aangezien kip veel wordt gegeten, door veel bevolkingsgroepen. Als het een sterk gemengde school is heb je niet zo veel aan biologisch varkensvlees, bijvoorbeeld. Ook is mijn gedachte dat er bij kip veel medicijnen (antibiotica) worden gebruikt bij de productie, meer dan bij bijvoorbeeld rundvlees. Het verschil tussen biologische kipgfilet en niet-biologische kipfilet is ook echt goed te proeven vind ik, dit ervaar ik bij andere vleessoorten niet zo sterk.

Ik denk dat je het soort moet inkopen dat over het algemeen het meest wordt gegeten, dus als je daar dan een biologische variant van koopt dan doe je die soort het meeste goed. Misschien kun je op internet naar statistieken zoeken over het soort vlees dat het meest wordt gegeten. Stel dat dat kip is, dan raadt ik je aan om biologische kip te kopen. Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100