Wat is het verschil tussen gekookte/gegaarde groenten met bestrijdingsmiddelen en rauwe groenten met bestrijdingsmiddelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze middelen worden opgelost in water, op de plant gespoten. Droogt het water dan zijn ze als vaste stof aanwezig op de plant. Deze middelen zitten dus niet in de groente, maar aan de buitenkant. Door afspoelen met water bij de bereiding zal een groot deel van de bestrijdingsmiddelen worden weggespoeld. Maar niet alles. Wordt de groente gekookt dan zullen deze middelen volledig oplossen in het kookwater. Na het afgieten is het voedsel bestrijdingsmiddel vrij. Er zit natuurlijk wel nog een beetje middel in het water dat nog bij de vochtige groent aanwezig is. Door het koken met water wordt meer bestrijdingsmiddel verwijderd dan door afspoelen met water. Het bestrijdingsmiddel komt namelijk langer, intensiever en bij een hogere temperatuur in contact met het water dat dit middel moet verwijderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100