Hoe krijg ik 'smeuïge' muffins van amandelmeel?

Ze zijn altijd een beetje droog. Meer ei, of juist minder?
Ik gebruik 200gr. amandelmeel, 4 eieren, amandelessence, 100 gr. kokosolie plus iets extra's in de vorm van walnoten, stukjes chocola, rumrozijnen of gewone rozijnen, abrikozen, enz.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eieren maken het droger. Ik vermoed gezien je ingrediëntenlijstje dat je een soort allergie hebt zoals gluten en/of lactose? Beste resultaat voor smeuïg is toch wel roomboter toevoegen, alternatief is een beetje melk. Maar goed als er dus een lactose-intolerantie is dan kun je het proberen door water toe te voegen. Verder zou ik de eieren die je voegt gescheiden toevoegen. Eerst de eierdooiers en de eiwitten eerst stijfkloppen en dan er voorzichtig doorheen spatelen.

Ik maak ook vaak iets met amandelmeel en krijg het altijd smeuïg. Ik gebruik er altijd banaan bij. Een van mijn recepten is 150 gram amandelmeel, vier eieren, vier bananen en noten en gedroogde vruchten. 175 graden 45 minuten in de oven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100