Verschil zoete aardappels en rode aardappels?

Verschil tussen de twee? Ze lijken hetzelfde, beide rood van kleur. Wanneer je Googelt op rode aardappels krijg je informatie over zoete aardappels. Zijn ze hetzelfde? Land van herkomst op beide verschilt. Zoete aardappels uit USA, rode aardappels uit Nederland

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee die zijn anders. Rode aardappelen zijn de gewone Nederlandse aardappelen maar dan met rode schil. Zoete aardappels zijn van tropisch herkomst. Ze zijn langerekter en wat puntiger. De smaak is echt zoet. Je kookt ze wel op dezelfde wijze.

De zoete aardappel, oftewel bataat, is helemaal geen aardappel. Zoete aardappelen zijn afkomstig uit Mexico en hete Ipomea Batats, ze zijn familie van de winde ( Convolulaceae). De echte aardappel komt uit Zuid-Amerika, heet Solanum Tuberosum en is dus familie van de nachtschade. Qua voedingwaarde zijn de beide knollen ook verschillend, pakweg anderhalf keer meer calorieën in aardappelen dan in bataten. In zoete aardappelen zit heel wat natrium en vrij veel kalium en bijna twee keer zoveel vitamine C en er zit ook wat vit. A in. Ook calcium zit er royaal meer in bataten dan in de aardappel. Maar aardappelen hebben weer een hogere voedingswaarde qua calorieën. Omdat aardeappelen ( oorspronkelijk uit de Andes, daar is het knap fris) goed groeien in een gematigd klimaat zie je in Europa tegenwoordig veel aardappels. De bataat blijft een tropische knol al doet ie het ondertussen bij ons ook heel redelijk. De bataat is dus een prima voedingsmiddel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100