waarom blijft mijn cake plakken?

Ik heb al langere tijd een siliconen cake vorm. Deze heeft het altijd goed gedaan, je hoeft ze alleen de eerste keer in te vetten daarna nooit meer, en dat ging altijd gewoon goed.
Vorige keer dat ik een cake ging bakken was de vorm een beetje vies dus heb ik die met een stukje keukenrol schoongemaakt. Verder de vorm niet ingevet en gewoon de cake gebakken. Toen bleef de dus waar ik hem schoon geveegd had plakken.
Nu heb ik vandaag weer een cake gebakken, en dacht aan de vorige keer dus heb hem ingevet met boter. Net toen ik hem uit de vorm haalde zag ik toch dat ie aan 1 kant was blijven plakken.
Weet iemand hoe dit komt, of wat ik er aan kan doen.

Het komt niet omdat ik de cake er te snel heb uitgehaald, want die laat ik altijd eerst 30-45 minuten in de vorm afkoelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Invetten hoeft inderdaat niet bij siliconen bakvorm maar je dient hem voor en na gebruik goed te schoon te maken. echt schrobben e.d. Als je dit niet doet blijft het baksel plakken. Dit is er dus waarschijnlijk uiteindelijk gebeurt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100