Hoe maak je een knoflooksaus gemaakt van mayonaise en yoghurt dikker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geen "gewone" yoghurt gebruiken. Beter neem je Griekse, Turkse of Bulgaarse yoghurt, deze zijn veel dikker. Ik doe dit al jaren en het bevalt goed.

Vervang de yoghurt door volle kwark en gebruik wat meer mayo dan kwark.

Je kunt de saus in een schone (!!) theedoek doek doen en hem een paar uurtjes laten uitlekken boven een schone bak. Je zult versteld staan van het vocht dat nog uit de saus druipt. Je houdt in de theedoek een lekkere lobbige dikke saus over. Proef nog wel even voor je de saus serveert, want het kan zijn dat wat aroma en smaak mee gegaan zijn met het vocht. het kan dus dat je nog wat extra kruiden en/of knoflook moet toevoegen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100