Kun je filodeeg ook frituren ??

ik wil ze vullen en dan frituren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

.Behalve frituren kan je er nog veel meer dingen mee doen. Dat moet ook wel met zo'n pak van 40 vellen. Als je ze doordrenkt met ahornsiroop of gewoon met water verdunde honing dan kan je er (in een vormpje) heerlijke bakjes mee maken voor een gebakje of toetje. Zeker als je meerdere lagen maak met geschaafde of geraspte nootjes of een dun laagje chocolade(pasta). Als je ze insmeert met alleen olie dan krijg je ook een knapperig resultaat. En de smaak is dan neutraal. Voor gebak gebruik je liefst een notenolie, voor een gerecht gewoon olijf-, of arachideolie. Mijn laatste ontdekking is om het in plaats van paneermeel te gebruiken. Ik heb met een ring een visburger gemaakt en eerst met diezelfde ring een paar rondjes uit een vel filodeeg gedrukt. Even invetten, 2 velletjes onder in de ring en in de koekenpan. Na het bakken kan je de velletjes er af halen of gewoon op eten. Laatste tip. Je hoeft niet een heel pak te ontdooien. Ik steek vaak met een bot mes tussen de plakken en breek zo een aantal vellen af van de pak. De rest kan voor het ontdooit weer terug de vriezer in

ja dat kan, want van filodeeg maak je ook loempia's. Toegevoegd na 43 seconden: Ik bedoel, kun je loempia's van maken

Ja, dat gaat uitstekend. Turkse börek bijvoorbeeld zijn vaak van gevuld en gefrituurd filodeeg.

Ja dat kan. Ik gebruik persoonlijk 2 velletjes filodeeg op elkaar om mijn zelfgemaakte loempia's te frituren omdat het zo broos is. De randen van het filodeeg 'plak' je aan elkaar met eidooier met een klein beetje water gemengd. Zie foto van mijn filodeeg loempia's.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100