Waarom moet je spliterwten wassen voor gebruik, gedroogde bonen hoef je toch ook niet te wassen?

Ik vraag me al heel lang af waarom je spliterwten moet wassen voor je ze kookt. Andere (gedroogde) peulvruchten hoef je toch ook niet te wassen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wellen hoeft niet. Wel eerst wassen, dan heb je minder schuim op de soep, omdat het halve erwten zijn . Toegevoegd na 4 uur: Een geruststellend antwoord voor u: Peulvruchten, zoals bonen en erwten, bevatten veel eiwitten. Bij het koken komen deze vrij, waardoor het bekende schuim ontstaat. Dit is geheel natuurlijk en komt ook voor bij verse bonen. Deze eiwitten kunnen een beetje bitter zijn, vandaar dat vaak wordt geadviseerd om het schuim af te scheppen en/of na het koken goed af te gieten. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Niets verdacht aan dat schuim dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100