Wat is gebakken rijst en hoe maak je het klaar?

Kook je t eerst en dan in de koekepan of wat? Heb hier écht nog nooit van gehoord.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

eerst koken en daarna nog even in de koekenpan, voor een min of meer krokant laagje.

Gebakken rijst is wat je bij de Chinees krijgt als nasi. Een nasirecept is natuurlijk heel eenvoudig, koop een pakje nasikruiden en op het pakje staat het recepf.

Nasi Goreng is letterlijk vertaald gebakken rijst. Je kookt de rijst eerst. Daarna bak je groenten, vlees ei etc (wat je maar wil,) en doet daar de gekookte rijst bij. Dat hussel je al bakkende lekker door elkaar en je hebt je gebakken rijst :) Toegevoegd na 2 minuten: Vergeet er bij te vermelden dat je er natuurlijk wel kruiden bij moet doen, anders smaakt het bijna nergens naar. Kruiden voor masi vind je in heel veel soorten, je kan nasi op zn Indisch maken, Surinaams, Hollands (conimex vind ik Hollands) etc. Kijk eens rond in de supermarkt daar heb je al een variatie aan kruiden en kant en klare mixen.

Aller belangrijkte om de goede gebakken rijst (idd heet dit ook wel nasi-goring) is dat de rijst goed gekoeld moet zijn ;) Tenzij je liever een slap gebakken prutje hebt uiteraard :) Hier staat d meest simpele manier van bereiden wel. zelf verkies ik wel een echte rijsttstomer, dit omdat er iets meer van de smaak per soort rijst bewaard blijft. http://koken.met.aschwin.net/pages/Rijst%20koken.htm Succes en eet vast smakelijk!

Er zijn ontzettend veel variaties op gebakken rijst. Maar is vaak maar één basis! Daarom zal ik je uitleggen hoe je een basis gebakken rijst maakt en zal ik tips geven over wat je er allemaal nog mee kan doen om het wat specialer te maken! Dit recept is voor 4 personen. Ingrediënten: •4 kopjes (pandan)rijst •6 kopjes water •2 eieren van normale grootte •1 ui •1 teentje knoflook •(olijf)olie •Zout •Peper Benodigdheden: •Kookpan •Koekenpan •Spatel (liefst van hout) Doe de 6 kopjes water in de kook pan en breng aan de kook. Voeg vervolgens de rijst toe en hou de tijd aan die op de verpakking staat. Als er niet op de verpakking staat hoe lang de rijst moet koken, hou dan ongeveer 10 minuten aan en proef of de rijst gaar is. Als dat nog niet zo is, laat je hem steeds 2 minuten langer koken, tot de rijst gaar is. Wanneer de rijst gaar is giet je die af. Gebakken rijst is het beste te maken met wat drogere rijst, dus hoe langer de rijst kan staan tot je het gaat bakken hoe beter. Maar met net gekookte rijst gaat het ook prima. Snij de knoflook in dunne plakjes, zo dun mogelijk. Hak het daarna nog even in kleine stukjes zodat je geen stukjes of plakjes knoflook tegen komt in je rijst. Snij daarna de uit eerst in kwarten en in plakjes.Zet de koekenpan op het vuur en doe er een scheutje (olijf)olie in. Doe als de pan goed warm is de ui in de pan en één minuut later de knoflook. Een beetje roerbakken tot de ui een beetje glazig (doorzichtig) eruit ziet. Voeg dan nu de rijst toe. Roerbak het even zodat je de rijst een beetje hoort knisperen op de heette pan. Als de rijst een beetje gebakken, en dus droger is, voeg je de eieren toe. Schep deze snel door de rijst heen zodat alle rijst een beetje geel is. Voeg zout en peper naar smaak toe en bak het door tot het lekker knapperig wordt. Gewoon te serveren met vlees en groente! Erg lekker met kip en boontjes. Tips Je kan nog meer ingrediënten toevoegen, doe dit voordat je de eieren toevoegt. Voeg eens één van de volgende toe: •Meer eieren, naar smaak. •Prei •Spam (smac) •Tomaat (in kleine partjes) •Garnalen Maar de beste tip die ik je kan geven is: Experimenteer vooral met extra ingrediënten! Zo krijg je een originele en vooral lekkere gebakken rijst!

Bronnen:
http://www.leerwiki.nl/Hoe_maak_je_gebakken_rijst

Een Thais recept voor gebakken rijst! Ingredienten 2 el plantaardige olie 4-8 teentjes knoflook (gesneden) ½ tl rode curry pasta 2 kopjes gekookte rijst, koud 2 lenteuitjes, gesneden 1 medium tomaat, fijngesneden en ontveld 2 tl Vissaus 1 tl sojasaus (japanse) Garnituur 2 el gehakte koriander wat dungesneden schijfjes komkommer lenteui Bereiding Verhit een wok op hoog vuur, als heet genoeg de olie toevoegen en die verhitten tot bijna dampend. Voeg dan de knoflook toe en roerbak 20 sec, dan de curry en roerbak nog 20 seconden. Voeg dan de rijst toe en bak die 1 ½ minuut, voeg dan de lenteui, tomaat, vissaus en sojasaus toe. Roerbak nog 30 tot 60 seconden.

Bronnen:
http://www.tastyweb.nl/recept/klassieke/th...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100