Gehakt is niet meer pittig na invriezen, hoe kan dat?

Ik heb pittige lasagne gemaakt met diverse kruiden, rode pepers, groentes. Deze was vrij pittig. De restjes heb ik ingevroren maar nadat ik de lasagne weer ontdooit had en opgewarmd in de oven was deze totaal niet meer pittig. Ook de gehakt(saus) wat over was van de lasagne heb ik ingevroren om vlam tosti's mee te kunnen maken en deze was ook niet meer pittig! Hoe kan dat? Ik lees overal dat pittig eten juist pittiger wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor zover ik weet kun je veel voedsel invriezen, maar pittige smaken worden vlakker, je zou er tijdens het opwarmen van ingevroren maaltijden iets van verse groente/pepers/paprika aan kunnen toevoegen, om de smaak weer wat op te halen. Toegevoegd na 1 minuut: Ook verse kruiden voegen iets toe aan de smaak, die je er dus pas op het laatst op het bord bij doet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100