hoelang moet een rosbief van 1250 gr in de heteluchtoven?

ik bak de rosbief eerst in croma in de pan, doe hem daarna met thermometer in de heteluchtoven in een braadzak

Weet jij het antwoord?

/2500

Eerst 2 minuten per zijde en dan nog eens 3 minuten per zijde. Let op dat de boter niet verbrandt, anders het vuur iets temperen. Verwarm de oven voor op 200° C. Neem een braadslee en breng daar de rosbief in over. Giet de braadjus er overheen en plaats het geheel in de oven. Na 10 minuten de oventemperatuur terug draaien naar 170° C. Bedruip de rosbief regelmatig met het braadvocht. Controleer met een oventhermometer de kerntemperatuur van het vlees. De rosbief is gaar en nog steeds mooi roze vanbinnen bij een kerntemperatuur van 45 à 50° C. Reken daarbij op een braadtijd in de oven van ca. 30 tot 40 minuten, maar laat de kerntemperatuur maatgevend zijn. Haal de rosbief uit de oven. Bestrooi hem met peper en wikkel hem in aluminiumfolie. Laat hem zo nog 15 minuten rusten alvorens hem aan te snijden. Toegevoegd na 2 minuten: Doe het braden zonder braadzak, andserta slaat hij door {wordt gaar.}

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100