Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

ik heb voor een bakrecept palmvet nodig. Zou ik ook in kokosvet daarvoor kunnen gebruiken?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De eigenschappen van de twee soorten vet die je noemt zijn in sommige opzichten vergelijkbaar: beide vetten smelten op ongeveer dezelfde temperatuur, en beide hebben ook een uitgesproken smaak.

Dus als je vraag is of je recept zal lukken met kokosvet in plaats van palmvet, dan is het antwoord "ja".

Maar wat je in ieder geval zal krijgen is een andere kleur van het eindproduct: palmvet heeft een felle oranje kleur, terwijl kokosvet heel blank is.
Sowieso zal je ook een geheel andere smaak krijgen. Palmvet heeft een enigszins scherpe, warme, nootachtige smaak, terwijl kokosvet veel romiger en zachter van smaak is, en het heeft uiteraard de typische kokossmaak, en dat zal je zeker proeven in je gerecht.

Ik denk dat het geen kwaad kan om eens te proberen, maar de smaak en de kleur zal wel anders zijn dan de originele recept.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding