kan je een pakje kaasfondue aanlengen?

Ik heb vanavond kaasfondue voor 2 personen nodig. Nu heb ik alle winkels in het dorp gehad en er was nog maar 1 pakje over van 240 gram. Dit is veel te weinig voor 2 personen, koop normaal 400 gram voor 2 personen. Nu vroeg ik mij af of iemand weet hoe ik dit kan aanlengen. Ik doe er al wijn doorheen, maar zou ik er ook gewoon wat extra kaas doorheen kunnen laten smelten?

Ik zit niet in Nederland en voor het volgende dorp heb ik een auto nodig die ik niet heb (20 km, dus ook niet te doen op de fiets).

Ik moet hem dus echt gaan aanlengen als dit gaat. Wil namelijk niet de hele kaasfondue zelf maken.

Wie kan mij helpen met het aanlengen van deze kant en klare kaasfondue...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewoon 1 portie geraspte kaas met de wijn mengen en dan dan later met het pakje mengen. Als je het gelijk door elkaar doet zal het misschien niet zo goed mengen. Of je laat het apart, zo heb je 2 verschillende kaasfondues. Wat extra stokbrood erbij en het moet genoeg zijn. Circa 150 gram a 200 gram kaas per persoon. De verhouding kaas wijn is ongeveer 2:1 Met alleen wijn en kaas heb je wel een bindmiddel nodig (bv wat maizena) maar misschien lukt het ook wel zonder als je toch nog gaat mengen met het pakje. Anders neem je iets meer kaas (of minder wijn).

Kaasfondu is gesmolten kaas met wijn, een klassiek een scheutje kirsch (hoeft niet) en eventueel een bindmiddel (hoeft ook niet per se). Gesmolten kaas en wijn dus. Je kunt 'te weinig' kaasfondue hooguit aanlengen met spul uit een pakje - maar omgekeerd klinkt het meer als 'verrijken'. Met, uiteraard ,extra kaas en extra wijn. (En eventueel een snufje bindmiddel ; bloem, allesbinder, maizena, aardappelzetmeel oid). En als je daar genoeg van hebt, kun je zelfs het hele pakje kant&klaar weglaten. Heb je lekkere verse kaasfondu. Eet smakelijk ! Toegevoegd na 1 minuut: de verhouding van een klassieke kaasfondue is ongeveer 150 gram (geraspte) kaas en 80 ml witte wijn per persoon. Je kunt allemaal dezelfde kaas of verschillende kazen nemen. Daarnaast kun je nog wat kruiden naar smaak toevoegen. Voor een algemeen recept (waarbij je de kaassoorten naar smaak kunt invullen) zie link.

Bronnen:
http://www.brambring.nl/Recepten/Kaasfondu...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100