Wanneer worden schimmels in voedsel gedood?

Ik heb gestoofde voedsel 5 dagen in de koelkast geplaatst. Er zijn geen schimmels zichtbaar en het eten ruikt nog goed.

Is het voedsel alsnog eetbaar als ik er opnieuw kookvocht aan toevoeg en opnieuw zou koken/stoven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Schimmels kan je vrijwel niet doden en meestal niet zien behalve aan de oppervlakte. Maar als het voedsel er goed uitziet en goed ruikt en smaakt, dan is de bacteriegroei waarschijnlijk gering en kan je het voedsel nog eten. Bacteriën zij de eerste bedervers van voedsel. Als je geen schimmel ziet ( o.a. zwart, blauw, groen, geel), dan heb je geluk gehad. Voortaan het eten eerder opmaken of direct na afkoeling invriezen. Realiseer je dat de meeste schimmels niet door verhitting doodgaan en evenmin door bevriezen of anderszins, ze zijn bijna onuitroeibaar en mede daardoor soms zo gevaarlijk. Bacteriën echter kan je doden door te verhitten tot 100 graden C.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100