wat is het verschil tussen amandelmeel en kokosmeel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het een is gemaakt van noten, en het ander van een steenvrucht. Amandelen groeien aan bomen, kokos komt van een palm. Kokosmeel is goedkoper dan amandelmeel. Het is een zacht soort meel, geproduceerd van gedroogd kokosvlees. Een natuurlijk bijproduct van de productie van kokosmelk. Het is echter niet als 100% vervanger van gewone meelproducten te gebruiken, want het werkt niet hetzelfde. Kokosmeel is bijzonder absorberend en je hebt maar weinig ervan nodig om een goed recept te produceren. In gewone recepten kun je 250 gram gewone meel vervangen door een kwart of een derde daarvan. Je zal ook de hoeveelheid eieren moeten verhogen. Voor elke 200 gram kokosmeel die je gebruikt, zul je 6 geklutste eieren in je recept moeten verwerken, naast ongeveer 250 ml kokosmelk of ander vocht. Kokosmeel vult snel, en het kan erg droog zijn. Daarom zijn eieren en vocht nodig. Amandelmeel is niets anders dan gemalen amandelen. Het bevat gezonde onverzadigde vetzuren (die echter niet hittebestendig zijn), vitamine E, weinig koolhydraten, en veel vezels. Het is zonder aanpassingen te gebruiken in plaats van tarwemeel.

Bronnen:
http://jelmerdeboer.nl/tarwemeel-vs-amandelmeel/
http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2012/09/k...
http://www.food-info.net/nl/national/ww-kokos.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100