Hoe vries ik gepasteuriseerd eigeel in?

Ik lees op internet dat ik eigeel met suiker of zout moet invriezen om te zorgen dat het daarna nog bruikbaar is. Wie weet hoeveel suiker/ zout er dan bij moet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een tijdje geleden is een gelijkaardige vraag ook al aan bod gekomen. Maar goed hier gaan we dan nog eens. Eiwitten invriezen is geen probleem deze kunnen zonder probleem na ontdooien gewoon gebruikt worden. Eigelen daarentegen zijn niet in te vriezen. Niet met suiker, ook niet met zout als toevoegsel. Dit komt omdat eigelen vrij snel onderhevig zijn aan wat men noemt vriesbrand. Dit wil zeggen dat je eigelen gaan stollen en na ontdooien niet meer te gebruiken zijn als eigeel. Dit is ook een van de redenen dat men zo goed als geen ingevroren eigeel in de kleinhandel tegenkomt. Toegevoegd na 19 minuten: De link naar de eerder gestelde vraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/eten-drinken/overig/eieren-diepvries-bewaren.452276#1483746

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100