Hoeveel milliliter vloeistof en hoeveel gram gelatine heb ik nodig om 200gr gemalen en gedroogde kikkererwten te binden?

Aangezien gedroogde en vervolgens gemalen kikkererwten niet bind met gewoon water, vroeg ik mij af hoeveel milliliter vloeistof en hoeveel gram gelatine ik nodig heb om 200 gram gemalen/gedroogde kikkererwten goed te kunnen binden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier staan de standaard verhoudingen: room: 20 gram per liter melk: 25 gram per liter karnemelk, yoghurt en vruchtensap: 30 gram per liter vruchtenmoes: 25 gram per liter wijn: 35 gram per liter stijfgeklopte room en eiwit: 10 gram per liter aspic: 40 à 50 gram per liter http://members.casema.nl/ifschaap/produktinfo%20gelatine.htm Ik zou het proberen met de 25 gram per liter. Lees ook goed de tekst in de bron hierboven voor tips.

Gedroogde peulvruchten moeten worden geweekt , een nacht ,en daarna gekookt. Zout pas daarna toevoegen. Gekookte kikkerweten, ook die uit blik, kan je makkelijk pureren en het hangt dan ook prima samen. Van rauwe kikkererwten in gedroogde vorm krijgt men buikpijn, net als van rauwe gedroogde bruine bonen etc. omdat het lichaam ze niet kan verteren.Toevoeging van water en gelatine is onzinnig. Heb je dus een beetje haast met je fallafels, neem dan een blikje. Dan werkt het prima.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100