Kan je bevroren vlees, ontdooien, daarna bereiden door licht te bakken en daarna weer invriezen, om dit later te grillen?

het gaat hier om varkensvlees.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dat kan niet. Het celweefsel raakt beschadigd door het ontdooien, door de ijskristallen, opnieuw invriezen laat de kwaliteit zeer achteruit gaan. Het kan wel onder onder bepaalde condities, maar dan werkt niet in huishoudelijke omstandigheden.

ik zou het zeker niet doen. te veel momenten voor bacterien om zich te vermenigvuldigen.

als vlees bevroren is geweest mag je het niet weer opnieuw invriezen na ontdooien

Vlees wat jij hebt ontdooit zou ik niet meer invriezen. Lijkt mij niet verstandig en af te raden.

Gevoels antwoord, ik ben er 47 jaar mee geworden zonder ziek te worden. Dus het kan. Zou het overigens niet weer maanden in de vriezer laten liggen maar een maandje is geen probleem Toegevoegd na 54 seconden: Voor de goede orde na aanbraden

Ik zou 't niet wagen. Ik weet dat 't vlees ingevroren binnen komt, dan wordt 't ontdooit en verkocht. Dan vriezen wij 't weer in om opnieuw te ontdooien en dan na 't licht te bakken weer in te vriezen.. Nee, zou ik niet doen. Wat ik wel doe is gehakt (wat ik net heb gekocht) rullen en dat in de vriezer om later bijvoorbeeld spaghetti van te maken.

Het kan wel, maar is zeker niet verstandig, volgens mij is het dan niet meer risicovrij om het op te eten.

Wanneer je ontdooit vlees door en door gaar braad en dan opnieuw invriest is het geen probleem. Maar het moet wel gaar zijn om bacterie groei te voorkomen voor de volgende keer wanneer je het wil gaan eten. Gegaard ingevroren vlees kun je zo'n 2 a 3 maanden in de diepvries bewaren. Toegevoegd na 6 minuten: Tip van een site over het bewaren van vlees; Hoe kan ik vlees dat over is het beste bewaren? Koel het vlees zo snel mogelijk af door de pan in een bak met koud water te zetten. Niet in de koelkast, want dan gaat de temperatuur in de koelkast teveel omhoog wat niet gunstig is voor de andere producten in de koelkast. Als het vlees afgekoeld is kan het nog 3 tot 4 dagen in de koelkast of twee tot drie maanden in de vriezer bewaard worden.

Bronnen:
http://www.aostrum.nl/slagerijbiermann/BM6.htm
http://www.eddas-menu.com/kook/kook.php?pr...
http://www.vlees.nl/index.asp?src=%2Fconte...

Kan wel, als je alles lekker goed gaar maakt. Je maagzuur is sterk genoeg voor die paar extra bacterien.

Samen met Rieneke zeg ik, niet doen. Maak niet uit welk vlees het is maar iets ontdooien daarna weer invriezen is vragen om moeilijkheden. Zie verslag Rieneke

Het kan zeker, gaat alleen in smaak achteruit. Vermijd risicomomenten. Raak het vlees niet aan. Pak een vork of een plastic zakje om je hand. Portioneer het op een schone plank met een schoon mes, bak het snel in hete boter en scheutje olie gaar. Meteen afkoelen, niet aanraken, Per Stuk in plastic zakje beetje bakvet erbij, gelijk invriezen. Probeer zoveel mogelijk de lucht uit het zakje te houden. Bij gebruik; uit de vries in n marinade leggen. Voor bacterieen hoef je echt niet bang te zijn.

Ja, mits het geen opgerold vlees is (rollade) De bacteriën die vrij komen bij het ontdooien, zitten alleen aan de buitenkant van het vlees. Je kunt bijvoorbeeld een ontdooid varkenshaasje gerust rosé bakken en zonder gevaar opeten. Omdat bij het bereiden de aanwezige bacteriën gedood zijn, kun je het vlees gerust na bereiding opnieuw invriezen. Ontdooid rauw vlees mag echter niet opnieuw ingevroren worden,

Bronnen:
http://www.vlees.nl/images/folders/pdf/Vle...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100