Hoe kan ik dit lamsvlees (lees hieronder) toch lekker klaarmaken?

Een paar maanden geleden kocht ik lamsvlees van een heel lam. Dit vlees heb ik in de diepvries gestopt. Nu heb ik het vermoeden dat het lam toch al iets ouder is geweest toen het geslacht werd want alle vlees wat ik, op wat voor een manier ook, klaarmaak is niet mals maar best wel taai. Kortom, iedere keer valt het weer tegen terwijl wij toch allen voorheen graag een stukje lamsvlees aten. Hoe kan ik het vlees toch lekker smakelijk klaarmaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

En paar kleine inkepingen maken en daar een stukje knoflook in stoppen en natuurlijk wat zout en peper Als het vlees gebraden is op het laatste moment een flinke klont kruidenboter er bij dien en laten smelten in de jus

lamscurry maken of stoofpot

Fijn mooie stukken snijden,aanbraden.in de pan uien tomaten knoflook wortel aardappelaanbraden.tomatenpuree erbij,goed aanbraden ook de puree.dan vlees erbij,.vleesbouillon erbij.koriander,vers. peper en zout toevoegen,enige zwarte,gedroogde pruimen erbij en het geheel 2 uren laten pruttelen. lekker.

Zoals jij het beschrijft heb ik de indruk dat het vlees niet genoeg bestorven is. Dit wil zeggen dat het vlees eigenlijk nog te vers geslacht is om te eten. Je kan proberen om je vlees langzaam te laten ontdooien in je koelkast en het daar dan nog een tiental dagen te laten liggen. Let wel dat je het vlees dan in een keukenfolie rolt daar je koelkast anders helemaal naar het lamsvlees gaat ruiken. Mocht het inderdaad toch een taaier beestje zijn geweest en eerder schaap dan lam is dan raad ik je aan er een lekker ragout van te maken. Mocht je willen weten hoe je dat moet doen geef dan maar een seintje dan stuur ik je wel een recept hiervoor.

Blokjes snijden, provinciaalse kruiden, witte peper, zout, laten sudderen, beetje water en rode wijn, laat dit een kwartier staan.

Een absoluut geweldig recept. Het lamsvlees is mals en sappig en heeft veel smaak. Ingrediënten: Porties : 2 2 lamskarbonades 2 bollen geroosterde knoflook 1/2 theelepel gedroogde tijm zout en gemalen zwarte peper naar smaak 350 ml olijfolie, voor de marinade 250 ml rode wijn 3 eetlepels olijfolie 1 kleine ui, fijngesneden -------------------------------------------------------------------------------- Bereidingswijze Voorbereiding: 10min › Bereiding: 35min › Klaar in: 45min 1.De lamskarbonade in een ondiepe schaal leggen en aan beide zijden met geroosterde knoflook inwrijven. Kruiden met tijm, zout en peper. Olijfolie over het vlees gieten en een nacht in de koelkast laten intrekken. 2.Het vlees en de marinade uit de schaal verwijderen, inclusief gestolde restjes olie. Het vlees weer in de schaal leggen en met rode wijn overgieten. Gedurende 4 uur in de koelkast zetten. 3.In een grote, zware pan op een matig hoog vuur 3 eetlepels olie verhitten. De ui sauteren tot deze gaar is. Het lamsvlees toevoegen en gedurende 8-10 minuten per kant in een gesloten pan laten garen.

Bronnen:
http://allrecipes.nl/recept/320/cassandra-...

als je de voorpoot of de lamslappen nog hebt is dit een lekker recept heb je de zadel of de kotelletjes of de bout kan het ook maar dan heb je minder stooftijd nodig olijfolie om te bakken 500 g lamsvlees eventueel in blokjes gesneden' 2 uien gesnipperd, 3 teentjes knoflook geperst, 2 groene paprika in reepjes gesneden, 1 courgette in blokjes gesneden, 1 aubergine in blokjes gesneden, 350 g tomaten, ontveld en in stukjes gesneden,of blikje tomatenstukjes en een half blikje water 500 g aardappelen in blokjes gesneden, 5 dl bouillon van een rundvleesblokje 1 el tomatenpuree, 2 el fijngehakte peterselie, tl gedroogde of verse tijm, tl gedroogde of verse oregano zout, peper naar smaak Verhit de olie in een grote pan en bak hierin (op hoog vuur) het vlees rondom bruin. Voeg de uien, knoflook, paprika′s, courgette, aubergine, tomaten en de aardappelen toe. Bak alles onder voortdurend omscheppen 5 min. Voeg de bouillon, tomatenpuree, peterselie, de tijm en oregano zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg de deksel op de pan en laat alles ca. 75 min zachtjes sudderen tot het vlees en de groenten gaar zijn,en proef even of er genoeg kruiden in zijn en kruid anders even bij of doe alles in een ovenschaal en zet de schaal in de oven Zet de oven op 170 graden en laat het geheel in 2 1/2 uur tijd langszaam gaar worden wel af en toe omscheppen Toegevoegd na 11 minuten: misschien ook nog iets voor je ,dit heb ik gisteren klaar gemaakt was ook heel erg lekker ,en kan je ook met andere stukken lamsvlees maken

Bronnen:
http://www.deliciousmagazine.nl/2012/09/20...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100