waren je vries elementen wel bevroren ?
Zorg dat je vrieselement ten alle tijde gebruiksklaar is door hem
na dat hij schoongemaakt is in een plastic zak weer in de vriezer te leggen.
Na 18 tot 24 uur is hij weer helemaal bevroren
(check dit door op de onderkant van het element te drukken,
heb je speling dan is het element nog niet genoeg bevroren).
laat het dan wat langer in de vriezer tot het echt bevroren is
de gelatine wel geweekt in water en uit geknepen?
dan had het wel moeten lukken ,maar ik heb een recept probeer dit eens
als je er nog zin in hebt om het te maken deze is wel zonder gelatine
en ik heb wel een andere machine maar denk dat het wel het zelfde systeem is
de meeste machines hebben vries elementen
200 gram verse aardbeien,
90 gram kristalsuiker,
1 eierdooier,
1 eetlepel citroensap,
225 cc (2 1/4 dl) volle melk,
100 cc (1 dl), slagroom.
Was de aarbeien. Pureer ze samen met het citroensap, de suiker en de eierdooier.
Vermeng het aardbeienmengsel met de slagroom en de melk.
Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is.
Schakel de ijsmachine in op de stand voor compact- of voor sorbetijs
(het daarvoor bestemde knopje indrukken,
de machine gaat dan werken),
giet dan als de machine draait het mengsel in de kom.
voor softijs is het ongeveer 25-30 minute
De bereidingstijd voor compactijs is ongeveer 35-45 minuten