Wat is het verschil van A-ketjap, de normale, zoete, manis, of de ketjap die ik vandaag tegenkwam: Ook A-ketjap, maar dan Ketjap Kental?

Ook weet ik van de A-ketjap "asin", de zoute.
Ik heb gegoogled, maar word daar niet veel wijzer van. Op het etiket van de Kentel staat "pikante saus", maar als ik mijn A-verpakking ketjap Manis erbij haal, staat er: kentel no 1.
Ik kan weinig verschil ontdekken bij het proeven, maar misschien weet een andere kokki dit wel?
Bedankt voor het meeproeven en -denken!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn vele soorten ketjap; Ketjap manis, de zoete Ketjap sedang, de minder zoete Ketjap asin, de zoute Ketjap kental, = manis maar dan dikker, de smaak is hetzelfde, hij bedekt alleen het product meer omdat er minder water aan is toegevoegd. Ketjap medja, = ook een stroperige sojasaus, maar zoeter dan de manis.

Kental is dik , stroperig , dus mogelijk wat ingedikt . En ik ben het met vorig Antw helemaal eens . Dus mogelijk wat dikker romiger qua structuur .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100