Wat is het verschil tussen een aperitief en een amuse?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aperitief is een drankje dat je voor de maaltijd neemt. Amuse is een hapje dat je voor elke gang kan nemen. Mogelijk: Amuse+Aperitief-Gang1-Amuse-Gang2-Amuse-Gang3 Toegevoegd na 1 minuut: http://nl.wikipedia.org/wiki/Amuse Tegenwoordig wordt dit vaak bij het plaatsnemen aan tafel in een restaurant aangeboden, maar oorspronkelijk is dit een klein hapje dat tussen de gangen door geserveerd wordt.

Een aperitief is drankje voor de maaltijd om de spijsvertering te stimuleren voor de komende gerechten. Een amuse is een klein hapje voor de maaltijd op de smaakpapillen te stimuleren voor de komende gerechten.

Mr Tomaat is er tamelijk kort bij. Het is zo dat zoals de vraag gesteld is je aperitief kan zien als een drankje voor de maaltijd. Je hebt echter ook aperitiefhapjes en die worden zoals de naam het zegt bij het aperitief geserveerd voor de maaltijd. Een amuse is weer iets van het sms tijdperk waar men alles moet verkorten want voluit is dit een "amuse gueule", dit komt zoals veel keukentermen uit het frans en betekent zoveel als een hapje om de mond te plezieren. Praktisch worden deze hapjes tussen de gangen van een menu gegeven om enerzijds de smaakpapillen te neutraliseren van de vorige gang en anderzijds de smaakpapillen voor te bereiden op wat volgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100