Hoe kun je opbergdoosjes voor eten beter ontvetten?

Een van de dingen die mij stoort is dat de opbergdoosjes vaak nog erg vettig zijn na het afwassen.

Ik maak regelmatig eten voor 2 dagen en doe de rest van het eten dan voor 1 dag in de koelkast in een opbergdoosje. De volgende dag na het eten, was ik dan het opbergdoosje ook af, maar het kost altijd veel moeite en tijd om het enigszins te ontvetten.

Ook na het afwassen zie je dat de randen van de doos nog vettig zijn. De doosjes zijn gewoon voor het opbergen van voedsel, dus ik zou verwachten dat ze minder vetgevoelig zouden zijn. Het probleem speelt niet alleen maar bij een bepaald type eten, maar ook bij kipkerry+rijst, couscous, e.d.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je ze hebt afgewassen met Dreft of zo, maakt niet uit, dan dompel je ze daarna in water met een scheut azijn. Werkt altijd.

De truc is dat je direct na gebruik ze met KOUD water omspoelt. Als je namelijk pas later de dozen in warm water gaat afwassen dan trekt het vet juist in het plastic.

Na gebruik spoel ik zowel bakjes als borden af met warm water. Het vet spoelt er meteen vanaf. Dan zijn ze na de afwas goed schoon.

En oma's soda is ook steeds weer een oplossing bij dit soort vragen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100