Wat is een goed recept voor Brabantse worstenbroodjes?

Ik wil voor zondag a.s. worstenbroodjes serveren voor bij de soep. Voor ongeveer 15 personen. Ik zoek het originele recept. Op internet vond ik wel recepten, maar ik wil graag een recept van een echte kenner.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ingrediënten voor 12 personen 10 g boter of margarine ? 2 theelepels zout ? 1 eetlepel suiker ? 1 zakje gedroogde gist ? 500 g half-om-halfgehakt ? (versgemalen) peper ? snufje nootmuskaat ? snufje gemberpoeder ? snufje gemalen koriander (ketoembar) ? 1 eierdooier ? 1 eetlepel boter om in te vetten ? 500 g bloem ? 2 eetlepels bloem om te bestuiven Hulpmiddelen Plasticfolie Voorbereiding In pannetje of magnetron boter smelten. In kom bloem, 1 theelepel zout, suiker en gist mengen. Gesmolten boter en 1 1/2 dl handwarm water toevoegen en alles met de hand of met mixer met deeghaken mengen tot samenhangend deeg, al mengend geleidelijk nog ca. 1 dl handwarm water toevoegen. Op aanrecht deeg ca. 10 minuten goed doorkneden tot het soepel en elastisch is. Deeg in kom leggen, afdekken met folie en op warme plaats ca. 1 uur laten rijzen tot volume 2 tot 3 keer zo groot is. In kom gehakt mengen met 1 theelepel zout, peper, nootmuskaat, gemberpoeder en koriander. Gehakt in 12 gelijke porties verdelen en tot worstjes van ca. 12 cm vormen. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Deeg uit kom nemen, eenmaal doorkneden en in 12 gelijke porties verdelen. Porties tot bolletjes vormen en op schaal of grote borden leggen. Losjes afdekken met plasticfolie en nog ca. 30 minuten laten rijzen. Bereidingswijze Oven voorverwarmen op 225 ?C of gasovenstand 5. Bakplaat invetten. Aanrecht bestuiven met bloem en bolletjes deeg uitrollen tot lapjes van ca. 15 x 18 cm. Aan korte kanten gehaktworstjes leggen. Zijkanten ca. 1 cm over vulling vouwen en deeglapjes oprollen. Worstenbroodjes met naad naar beneden op bakplaat leggen. Eierdooier loskloppen en bovenkant van broodjes hiermee bestrijken.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/1064372/koken/recept...

Worden toch internet broodjes ben ik bang ):

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100