wat is het verschil in lams schouderkoteletten of hals koteletten,en ook in prijs?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van een lam kun je practisch geen halscoteletten snijden. Het nekje bevat relatief veel been, bindweefsel en minder vlees. Desondanks is het uiterst smakelijk wanneer het goed gaar wordt gestoofd. De schouder kan behandeld worden als grootvlees en is geschikt om te bereiden in de oven. Van het zadelstuk ( rug( kunnen op eenvoudige wijze dubbele koteletten gesneden worden. Als de rug gespleten wordt kun je coteletten snijden/hakken. Ook kun je het lamszadel doormidden kliefen en de ribbetjes ontdoen van het dunne vlees. Op die manier ontstaat het lamsrack, ook wel French rack genoemd. Prijzen zijn heel verschillend, maar voor lamsrack zal die rond de € 25,- liggen, en voor coteletten rond de € 14,- maar het hangt uiteraard van de slager af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100