hoe bereid ik glutenvrije pasta zonder de dikke brij bij het kookwater over te houden en die je dan in de afwasbak wegdoet ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Goeie vraag! Glutenvrije pasta mist een ontzettend belangrijk ingrediënt dat bijna onmisbaar is in pasta: gluten. Dat houdt de boel bij elkaar, dus het is min of meer onvermijdelijk dat je met glutenvrije pasta goed moet opletten, en desnoods de recept aanpassen. Zie hier een paar tips: Ik zou in ieder geval gaan voor een hééle ruime pan met hééél veel kokend water met zout. Doe de pasta in het water pas als het water écht kookt. Pasta in lauw water is funest! Dat verlengt onnodig de kooktijd, waardoor je pasta langzaam maar zeker zal oplossen in het water. Laat het water zachtjes borrelen tijdens het kookproces. Het hoeft niet heel hard te koken, maar het water moet beslist blijven koken. Als je merkt dat je pasta toch begint uit elkaar te vallen terwijl de kooktijd op de verpakking nog niet bereikt is, giet de pasta toch af, maar niet helemaal: bewaar een beetje van het kookwater, voeg dit water aan je saus, en roer dat geheel meteen door je pasta. Laat de pasta even afgedekt in een pan of schaal staan, en de pasta zal dan in je saus nagaren, zodat het niet uit elkaar valt, en toch goed gaar is. Als dat alles niet werkt, dan moet je misschien een ander merk glutenvrije pasta proberen. Helaas is er niet zo veel keuze in een normale supermarkt, maar als je toch regelmatig koopt, dan is het misschien geen gekke optie om bij een goed gesorteerde specialistisch winkel groot in te kopen, of via internet een flinke bestelling plaatsen van een merk waarvan je zeker weet dat het goed lukt. Droge pasta is toch erg lang houdbaar... eigenlijk veel langer dan de THT dat op de verpakking staat, mits op een koele, donkere, droge plaats bewaard. Succes!

Doe olijfolie en zout bij het water. als jet water kookt doe je de pasta er bij. tussentijds goed doorroeren en spagettie uit elkaar halen anders gaat het plakken. niet te hard laten koken maar ook niet te zachtjes. en houd de deksel er zo veel mogelijk op anders ontstapt de warmte en moet je pasta langer koken. dit is funest voor je pasta.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100