wat eten ze op corsica?

Wij gaan op reis naar corsica en vragen ons af uit wat de plaatselijke keuken bestaad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een combinatie van Frans en Italiaans eten. Niet specifiek Corsicaans. Er groeien in het wild veel heerlijk geurende kruiden, wat het fantastisch maakt om daar te wandelen (behalve in de winter, maar ik neem aan dat jullie er niet een dezer dagen heen gaan). En omdat het een eiland is wordt er relatief veel vis gegeten.

Door zijn rijke erfgoed kent Corsica ook een rijke gastronomie. Prisuttu (rauwe ham), Figatellu (leverworst), Lonzu (gedroogde filet), Coppa (gedroogd lendevlees) en Salame (worst) zijn vleeswaren die uit duizenden te herkennen zijn. Aan zee kunt u, in één van de vele restaurants, genieten van vis en schaaldieren. Het eiland telt maar liefst 8 AOC-wijnen. Of ontdek de streekgerechten en lokale producten op een gezellige boerenmarkt...

Bronnen:
http://www.toerisme-frankrijk.nl/regio/Cor...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100