Hoeveel bolognese/bechamelsaus heb je nodig voor 250 gram (verse)lasagnevellen?

Zijn er speciale richtlijnen voor het bereiden van lasagne? Hoeveel vocht je moet gebruiken per 100 gram lasagnevellen bijvoorbeeld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het ligt eraan of de lasagnevellen vers of gedroogd zijn.Droge lasagnevellen(dus niet uit het koelvak)kan je het beste kort voorkoken,en zodoende is er minder vocht voornodig in de oven.De hoeveelheid bechamelsaus ligt aan jouw smaak,zelf gebruik ik 125 gram per 250gram lasagnevellen.De hoeveelheid bolognesesaus voor 250gram lasagnevellen ligt ook aan jouw smaak,elke laag moet goed bedekt zijn.Verse lasagnevellen nemen meer vocht op omdat ze niet voorgekookt worden,je kan een klein beetje water in de hoeken van de ovenschaal doen of de saus verdunnen met water

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100