Hoe kan ik voorkomen dat zout, nootmuskaat e.d. vochtig worden van binnen?

als je b.v. bloemkool gekookt heb en het gaar is, doen we er altijd nootmuskaat over = 1 voorbeeld. hoe kan je nu voorkomen dat die potjes boven een stomende pan vochtig worden van binnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je in deze potjes een aantal korreltjes rijst doet, trekken die het vocht in zich.

Als je kort strooid zal de nootmuskaat niet snel vochtig worden, maar strooi het eerst in je hand en dan op het gerecht dan gebeurt er zeker niets.

Of gewoon iets hoger houden... Dan heb ik er geen last (meer) van. In je hand kan ook prima, of op een lepel

Door de strooipotjes niet (te vaak) boven een stomende pan te houden. Zout kun je met je vingers pakken en boven een gerecht uitstrooien. Andere kruiden kun je boven een lepel strooien en daarna over het gerecht, of met een lepeltje uit het potje scheppen. Nootmuskaat kun je ook als hele bollen kopen, en dan kun je boven je gerecht (bloemkool in dit geval) een stukje van de bol afraspen met een kaasrasp. Dat is lekkerder dan uit een strooipotje.

Je zou even kunnen wachten met het strooien van zout en specerijen, totdat het voedsel niet meer zo heet is en er nog maar weinig damp afkomt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100