Moet je verse rozemarijntakjes in de koelkast bewaren in de vriezer of in je keukenkastje?

Weet jij het antwoord?

/2500

kruiden kan je drogen of invriezen om er langer plezier van te hebben dat geldt voor alle kruiden maak ze schoon en rits of snij ze fijn doe ze in kleine bakjes en zet in de vriezer gebruik je het regelmatig doe ze dan in een ijsblokjes maker pak goed in en als je nodig hebt dan heb je gelijk de hoeveelheid,is het al bevroren kan je ze nog overdoen in bakjes/zakjeshet drogen kan in de magnetron en de oven en dan in potjes bewaren ,maar heb je het binnen 3 a 4 dagen nodig dan in de groente la van de koelkast

Stop de kruiden in een luchtledig zakje en bewaar ze in de groentenlade van de koelkast. Op die manier kun je ze zeker nog een weekje gebruiken.

Bronnen:
http://www.yunomi.nl/artikel/hoe-verse-kru...

Je kan verse tuinkruiden tot een week (afhankelijk welke kruiden het zijn) vers houden in de koelkast. Je moet ze dan wel in een vochtig keukenrolpapiertje rollen en onderaan in de koelkast leggen of in de groentelade. Bladtuinkruiden zoals basilicum, oregano en dergelijke kan je op deze manier een dag of vier vers houden. Toegevoegd na 1 minuut: Zeker niet in een luchtdicht zakje steken, ook planten zijn levende dingen die moeten kunnen ademen.

Rozemarijn is een kruid dat zelfs aan smaak wint door het te drogen. Je kunt het wel invriezen maar rozemarijn, dragon, laurier, tijm, munt en salie zijn juist die kruiden die het best gedroogd kunnen worden. Ga je deze soorten invriezen , dan verliezen ze aan smaak. Om te drogen hang je ze op zijn kop op, uit het licht en weg bij een warmtebron. Een goed geventileerde zolder of schuur is bijv. een goede plek. Ideaal is een donkere, droge en koele plek die geventileerd wordt. De andere tuinkruiden (bieslook, peterselie, basilicum, kervel, enz) kan je wel invriezen zonder dat ze veel aan smaak verliezen. Wil je ze toch vers gebruiken, dan kan je ze het beste in het plastic zakje, waarin ze verpakt zijn, bewaren in de koelkast (groentelade). Ze bljven dan enkele dagen fris. Heb je ze al gemalen/gehakt bewaar ze dan luchtledig afgesloten. Zuig de lucht eruit en sluit het zakje dan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100