Kan ik patat in de koekenpan bakken

Kan ik patat gewoon in de koekenpan bakken ? Waar moet ik goed op letten ? En hoeveel olie moet erin (cm) ?

Weet jij het antwoord?

/2500

in een koekenpan is moeilijk, is te laag. je kan beter de wok pakken, daarin een laagje zonnebloemolie er in, goed heet laten worden, een stukje broodkruim in de olie gooien om te kijken of het heet genoeg is en dan de patat er in. blijf er bij staan, neem de schuimspaan, die ronde met gaatjes, en na een paar minuten zijn ze klaar, tenminste als het voorgebakken friet uit de diepvries is. haal ze uit de pan op keukenpapier op een diep bord en daarna zout er op strooien. neem een schoon bord en doe de patat daarop. klaar. advies: niet weglopen, je wil geen brand hebben, let op hoe bruin ze worden, wil je daarna meer patat bakken, dan moet je weer op laten warmen, niet in de halfwarme olie patat gooien, eerst weer opwarmen. eet smakelijk! Toegevoegd na 1 dag: wat ik vergat, als je vaker friet wilt bakken, dat het dan goed werkt in een hele zware (braad-)pan van gietijzer, deze zijn ook hoger en kan je met 3 liter zonnebloemolie vullen en opwarmen, broodkruim truc niet vergeten, waarin je ook meer friet kan bakken tegelijk (en eventueel kroketten/ frikadellen). zulke pannen zijn te vinden bij een kringloop winkel, voor niet te veel geld.

Het antwoord op deze vraag kan vrij simpel klinken maar is niettemin een waarheid als een koe: Nee! Waarom denk je dat er friteuses zijn? Frietjes worden gebakken in een friteuse omdat je zo je temperatuur in de hand hebt naargelang je ze voor- dan wel afbakt. Een ander voordeel van een friteuse is dat ze stukken veiliger zijn dan een pan of ketel tjokvol met hete olie of vet op een open vuur!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100