Maakt het uit of je voor Herman, het vriendschapsbrood, volle of halfvolle melk gebruikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt het best halfvolle melk nemen. De vierde en de negende dag toevoegen,samen met bloem en suiker en op de tiende dag komt er zoveel zwaars bij zoals olie, eieren,bloem, suiker,noten, krenten/rozijnen en appel. Volle melk geeft onnodig meer calorieën en in smaak valt het echt niet op. Cakedeeg wordt ook altijd met halfvolle melk gemaakt om het wat luchtiger te houden.

Of geen melk? Volgens dit recept. http://members.tele2.nl/maarten.magielse/ReceptHerman.htm Zelf starten: 100 gram suiker 250 ml warm water 1 zakje gist ( 7 gram) 225 bloem Suiker oplossen in 1/2 kopje van het warme water. Strooi gist erbij, laat 10 minuten staan. Roer de rest van het warme water erbij en de bloem. Klop totdat het een glad beslag is. Goed afdekken met plastic folie. Laat rusten op kamertemperatuur tot de volgende dag. Oh, ja de vierde dag moet er melk bij. Of alleen de 9e dag? Volgens deze: http://www.smulweb.nl/88959/artikel/Herman-het-vriendschapsbrood Ik kom er niet uit. Ik denk niet dat het uitmaakt, zoveel verschil is er niet tussen volle en halfvolle melkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100