Magere yoghurt met diepvries vruchten. Hoe krijg ik de smaak zoeter?

Ik doe yoghurt in de blender met aardbei of framboos uit de diepvries. Toch is het nog wat zuur. Wat kan ik er aan toevoegen? Suiker kan maar wil het zo gezond mogelijk houden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt nog wat meer fruit toevoegen dat flink rijp is. Wortelen zijn ook verbazend lekker in een smoothie, en zijn ook zoet. Je kunt ook een beetje honing erdoorheen doen. Smoothies met vers fruit werken vaak beter dan diepvriesfruit. Ik vind zelf dat diepvriesfruit soms wat waterig is.

Als je er een rijpe banaan bij doet, zal de smaak zoeter worden. En een banaan kan prima in combinatie met aardbeien en frambozen. Smakelijk!

Honing????

als je, zoals ik amper suiker of zoetstof gebruikt, kan je in zo'n geval wel een beetje zoetstof er in doen, zelfs een beetje suiker af en toe is niet vreselijk erg.

Mijn advies is stevia gebruiken. vele malen zoeter dan suiker dus voorzichtig gebruiken. stevia is er vloeibaar en in vaste vorm. Het bevat geen (of weinig?) calorieën.

Voeg een beetje baksoda toe (geen bakpoeder). Andere naam is sodiumbicarbonaat of zuiveringszout. Ik zou het aan een beetje pure yoghurt toevoegen, even laten staan, daarna door je vruchtenyoghurt roeren. Niet teveel, op een totaal van een liter yoghurt zou ik een halve theelepel doen. De baksoda gaat een chemische reactie aan met de zuren uit je yoghurt.

Je kunt eventueel wat vanillesuiker, limonadesiroop (aardbei of framboos) of een scheutje likeur toevoegen om het wat zoeter te maken.

Stevia inderdaad, wel voorzichtig doseren (want het kan bitter smaken als je teveel gebruikt). Bevat 0 calorieën. Honing is ook gezonder dan suiker (maar vrijwel net zoveel calorieën). Je kunt ook ahornsiroop gebruiken, agavesiroop of palmsuiker. Palmsuiker lijkt op bruine suiker, maar de glycemische index is lager, waardoor het gezonder is dan gewone suiker.

Je kunt er ook 1 zakje vanillesuiker aan toevoegen of wat vanillevla, als je dat toevallig in huis hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100