hoe lang kun met frituur vet als je gemiddeld 2 keer per week frituurd ?

ook vanwege de gezondheid

Weet jij het antwoord?

/2500

na 5 weken:De frituurolie moet hoognodig worden vervangen wanneer ze stroperig en donker van kleur wordt en gaat schuimen (gemiddeld na 10 bakbeurten).

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Je moet het vervangen na 6-8x gebruiken dus in jouw geval elke 3-4 weken.

Bronnen:
http://www.studentenkeuken.nl/faq.php?faqcat=3

• Verhit frituurolie tot maximaal 180° C. • Dep frieten en kroketten droog alvorens ze onder te dompelen in de frituurolie. • Doe nooit te veel frieten of kroketten ineens in het draagmandje. Wanneer je dit wel doet, daalt de temperatuur van de olie zeer snel en kunnen de frieten of kroketten door het gebrek aan warmte onvoldoende snel dichtschroeien en zullen ze meer vet opnemen. Dergelijke grote temperatuursschommelingen bevorderen bovendien de vorming van afbraakproducten in de olie. • Laat de gefrituurde gerechten uitlekken op absorberend papier, dan zijn ze minder vet zodra je ze op je bord schept. • Verbrande restjes versnellen het afbraakproces van olie. Verwijder ze daarom telkens na Frituurvet kan je ongeveer 10 frituurbeurten gebruiken, als het gaat walmen, schuimen of stinken doe je het weg, haal restjes na het frituren uit de pan met een schuimspaan, als je veel gepaneerde producten frituurt, is het vervangen eerder nodig.

Bronnen:
www.gezondheid.be

Wissel de olie na 8-9 bakbeurten, mits je de olie niet heter gestookt hebt dan 190 graden. Is het te heet geweest, moet je eerder wisselen. Ook als het vet een week of 10 gestaan heeft, en er wat minder in gebakken is, kun je het beste ook wisselen. Ten slotte: het beste vet om in te bakken is kokosvet. Het is wat duurder , maar het minst slechte.

Als het olie is kan je ze na elke frituurbeurt door een neteldoek gieten en de olie koel wegzetten. Verlengt aanzienlijk de levensduur van de olie

Frituurvet is niet chemisch maar als je het na 20 keer bakken nog gebruikt kan dit schadelijk zijn. in jou geval dus 10 weken op zijn hoogst!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100