Hoe voorkom ik dat mijn stoofpotje aanbrandt?

Het vlees moet 2 uur stoven. De pan staan op het laagste pitje dat ik heb. Ik gebruik een goede pan met anti-aanbaklaag. Ik roer regelmatig. Wat kan ik meer doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een vlamverdeler gebruiken.

Regelmatig het water aanvullen met kokend water uit de waterkoker bijvoorbeeld.

Daar had je vroeger sudderplaatjes voor en die kun je nog steeds kopen (bron en afbeelding), of een speciaal heel klein vuurtje op je gasstel maar met de deksel er goed op en voldoende vocht moet het goed gaan.

Bronnen:
http://www.dille-kamille.nl/nl/shop/c/1139...

Je zou een vlamverdeler er onder kunnen doen. Maar ik weet niet of je die hebt natuurlijk.

Je kunt je pan ook in de oven zetten. Als je die op ongeveer 100 graden zet, zal je vlees niet aanbranden, en wel heerlijk gaar worden.

als er genoeg vocht bij is en de pan staat op een laag pitje en eventueel op een sudder plaatje kan je dat zonder aanbranden laten staan tot het vlees gaar is,af en toe even doorroeren, runderlapjes hachee vlees en sucadelapjes en riblappen hebben toch gauw 3 uur nodig

je zegt er niet bij dat je een deksel gebruikt . Met een goed afsluitbaar deksel heb je normaal voor 2 uur geen probleem. Ik laat het soms wel 6 uur pruttelen en moet er niets bij doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100