Wat voor lekkers kan je maken van oud bruin brood?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of pizzabrood maken. Beleggen met tomatensaus, kaas, paprika, champignons, salami, wat je maar lekker vindt. Of wat ik persoonlijk ook erg lekker vind: gehakt rul bakken met stukjes paprika, tomatenpuree erbij. Dit mengsel op het brood leggen, wat geraspte kaas erover en in de oven. Eventueel nog wat salade erbij, heb je een lekkere warme maaltijd.

wentelteefjes! Beetje melk, kaneel en ei opkloppen. Brood er doorheen wentelen en bakken. Heerlijk met wat suiker!

Wentelteefjes Ingrediënten 1 ei 2 zakjes vanillesuiker 1 theelepel kaneelpoeder 2 1/2 dl melk 8 sneetjes wit-casinobrood 40 g boter of margarine ..Bereiden In diep bord ei, vanillesuiker, kaneelpoeder en melk loskloppen. Korstjes van brood snijden. Sneetjes brood één voor één door eimengsel wentelen en op elkaar in ander diep bord leggen. Rest van eimengsel over broodstapel schenken. Laten intrekken totdat alle sneetjes doorweekt zijn. In grote koekenpan helft van boter verhitten en helft van sneetjes brood in ca. 5 minuten goudbruin bakken, halverwege voorzichtig keren. Wentelteefjes uit pan nemen en op (warm) bord leggen. Rest van boter verhitten en op dezelfde manier rest van wentelteefjes bakken. Serveren met suiker en kaneelpoeder (kan ook met bruinbrood)

Maak er gewoon een lekkere tosti van, is altijd lekker.

Broodpap!

oud brood even insmeren met knoflook aan beide kanten en even in de pan om en om roosteren dan paar tomaatjes in blokjes snijden ,peper en zout erbij en een blaadje basilicum en een beetje olijfolie geroosterd brood op een bordje en de tomaatjes erop en eten maar

Broodpudding; Verkruimel het brood. Strooi er suiker over naar smaak. Giet er melkover en laat het brood even weken. Voeg een ei, wat zachte boter en rozijnen of gehakte nootjes, of gedroogde vruchten, of kaneel, of andere kruiden, of honing of...wat je maar lekker lijkt toe en roer alles door elkaar met een vork. Doe het deeg in een ingevette vorm. Zet de vorm 10 min. in een oven met relatief hoge temperatuur (200 gr.C.) Verlaag dan de temperatuur en laat de pudding ustig bakken tot hij binnenin ook gaar is. ( de bovenkant biedt wat weerstand als de binnenkant gaar is.)

Kaantjes voor de soep.

Zwitserse broodschotel. (4 personen) Ingrediënten: 1/2 volkoren of bruin vloerbrood gesneden 3 eetlepels olijfolie 2 uien, in ringen 1 dikke prei, in ringen 200 ml (slag)room versgemalen peper nootmuskaat 3 trostomaten, in partjes 200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère en Emmentaler) 2 eetlepels basilicum, fijngehakt TIP: Zo’n snelle ovenschotel is een manier om oud brood te verwerken. Brood van een dag oud zuigt het vocht uit de groente beter op dan vers brood en dat komt de smaak ten goede. Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 ° C. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui en prei in ca. 4 minuten zachtjes gaar. Roer de helft van de room erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Halveer de grote sneden brood. Vet een lage ovenschaal in en leg de sneden brood er dakpansgewijs in, met steeds wat van het ui-preimengsel, partjes tomaat, wat geraspte kaas en basilicum ertussen. Verdeel de rest van het basilicum en de geraspte kaas erover en sprenkel tot slot de rest van de room erover. Laat de schotel in de oven in ca. 20-30 minuten door en door heet worden en goudbruin kleuren. Bereidingstijd: ca. 35 minuten.

Bronnen:
http://www.brood.net/default.asp?pid=recep...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100