Wat wordt er bedoeld met "getailleerd" vlees?

Toegevoegd na 4 dagen:
heb me laten vertellen dat het orgaanvlees ed. is. klopt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij bestaat dat niet. Wel bestaat 'gelardeerd vlees' en dat betekent dat het vlees gevuld is met stukjes spek.

Dat zou kunnen slaan op een sterk ingeregen persoon, door middel van een korset o.i.d. Google kent iig de uitdrukking niet.

Ik ken de uitdrukking eigenlijk niet maar ik dacht aan vlees waar het vet al vanaf is gehaald of iets van mager vlees.

Wij kennen de uitdrukking in Nederland in elk geval niet, maar ik vermoed het het getrancheerd vlees is. In het Frans heet het snijden van vlees in tranches namelijk; "Détailler (en tranches) Wij noemen het trancheren. Trancheren is het snijden van zowel rauwe als gegaarde produkten in gelijke vormen, delen en gewichtseenheden. oridukten die getrancheerd kunnen worden zijn; gefileerd/ontbeend vlees, wild of gevogelte. De getrsncheerde delen worden dan tranches (plakken) genoemd. Vaak wordt schuin afgesneden om het stuk groter te laten lijken, het zijn ook geen echte plakken dus, maar stukken van gelijke grootte. Getailleerd vlees kan dus zo maar een uitdrukking bij de Belgen zijn. Die vertalen het Frans vaak in het Nederlands (Vlaams). Toegevoegd na 2 minuten: corr; oridukten=produkten en getrsncheerde= getrancheerde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100