Mijn Relance keramische koekenpan is aangebakken. Ik krijgt dit met heet water, sop en de bijgeleverde spons niet schoon. Iemand nog tips?

Toegevoegd na 1 dag:
Na een paar uur uitkoken met azijn, en een nacht staan, is er geen verbetering opgetreden, de zwarte vlekken zitten er nog steeds in... Zou Soda beter helpen, of is dit vergelijkbaar.
Het lijkt wel of de vlek erin gebrand is, het ligt er niet bovenop.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ook zo'n - sorry - rotding (het leek zo leuk....), en hoe voorzichtig ik ook bak, met sommige gerechten BLIJFT het aanbranden. Zelfs op een laag pitje. Het enige waarmee ik het wegkrijg is een ouderwetse zeepwolspons / pannenspons. Daarmee krijg je alle aanbaksels wel weg (en blijft de pan functioneren als voorheen), maar de bruine vlekken blijven.

Even proberen om te laten uitweken met kokend water.

Laten weken in biotex Gegarandeerd succes Wel een hele nacht!

Los wat azijn op in heet water (1/100) en laat er je pan in weken, gegarandeerd dat ook de bruine vlek (is aangebakken vet) verdwijnt.

Vooral bij eiwitrijke producten in een vetvrije keramische pan wil het nog wel eens gebeuren dat het toch aanbakt. In het geval dat je hem niet schoon krijgt, probeer het volgende eens; Laat een beetje water met een scheut azijn enkele minuten koken in de pan. Laat de pan met inhoud dan een tijdje weken. Daarna afgieten en met een droge doek uitwrijven. Als het goed is glimt de pan nu weer. Mocht het nog niet hebben gewerkt, dan kan je de pan even laten inweken met Cilit Bang of een vergelijkbaar product. Na enige tijd haal je het vuit eruit met een groen schuursponsje. deze laatste tip kan je zonder problemen uitvoeren met een Relance 40 koekenpan. Probeer het in geen geval met een koekenpan met een reguliere antiaanbaklaag.

Strooi wat Soda in je pan, wat heet/kokend water in de pan gieten en minimaal een uurtje laten inweken (het liefst een nachtje), 's morgens even flink schrobben met een afwasborstel en schuursponsje. Dan moet de vlek weg zijn! Soda is niet erg goed voor je dus zet je pan nog even in de vaatwasser of was hem nog een keer goed af met heet water en afwasmiddel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100