Vanillekoekjes in een S-vorm;
250 gr. bloem,
200 gr. boter,
1 ei,
80 gr. poedersuiker,
2 z. vanillesuiker,
2 theel. bakpoeder,
geraspte citroenschil.
Alles goed vermengen en tot een rol vormen.
Zet de stervorm op de pers en doe het deeg erin.
Pers er dan langere slierten uit op de gewenste lengte en vorm hier een - S- van.
Ca. 10-15 min. bakken bij 170 graden C.
Rumkoekjes;
100 gr. boter,
70 gr. poedersuiker,
175 gr. bloem,
1-2 eetl. rum.
Hetzelfde als boven, je kunt er alle schijven voor gebruiken.
Mokkakoekjes;
150. gr. bloem,
150 gr. boter,
80 gr. suiker,
2 theel. Nescafé instantkoffie,
1 eetl. advocaat.
Kwarkkoekjes;
300 gr. bloem,
400 gr. kwark,
75 gr. boter,
125 gr. poedersuiker,
3 eidooiers,
sap van ½ citroen.
Theekoekjes;
180 gr. boter,
100 gr. poedersuiker,
200 gr. bloem,
½ theel. bakpoeder,
3 druppels amandelolie/essence/extract.
citroenschil.
Simpel en lekker;
125 gr. boter, 100 gr. suiker, 1 ei, 50 gr. fijngemalen amandelen, 250 gr. bloem, 1 z. vanillesuiker.
Na het bakken bestrijken met eiwit en met grove kristalsuiker bestrooien.
Speculaaskoekjes;
200 gr. boter samen met speculaaskruiden schuimig roeren. Dan 125 gr. suiker en 2 eieren toevoegen. Alles goed mixen en dan 300 gr. bloem mengen met ½ theel. bakpoeder en tot slot daar 100 gr. gemalen amandelen door mengen. Alles samen verkneden.
Het deeg direct in de pers doen en op het blik persen.
Ca. 8-10 min. bij 175 graden hete lucht bakken of bij een gewone oven warmer.
Spritz;
450 gr. boter (of margarine) schuimig roeren.
150 gr. poedersuiker, 1 vanillesuiker, snufje zout en 2 stijfgeklopte eiwitten erdoor scheppen met een spatel.
Tot slot 400 gr. bloem en 100 gr. maizena erdoor scheppen. In de pers vullen en kleine bergjes spuiten.
Bij ca. 170 graden C. 10-15 min. laten bakken. Niet te donker laten worden. Tot slot kan je ze met een helft in gesmolten chocolade dopen. Je kunt ze ook met jam of marmelade aan elkaar plakken, maar zijn dan wel machtig.