Hoe gebruik je de kleine plastic eierkoker van Blokker?

Ik heb deze van iemand gekregen maar weet niet hoe je hem moet gebruiken. Zie foto.
Heel simpel, van plastic en voor slechts 1 ei.

Er zijn natuurlijk meerdere eierkokers te koop, maar ik weet niet of het gebruik hetzelfde is? En ik las dat je eerst het beste ("het beste", dus niet noodzakelijk?) een gaatje in het ei kan prikken en er schijnen speciale prikkers voor te zijn. Als je die niet hebt, iemand een tip waarmee dit óók goed lukt? En ik hou alleen van echt hardgekookte eieren (liever te hard dan te zacht,yakkie), hoelang moet hij dan in de magnetron op zeg maar 1000 Watt?

Grtz Sonaya

Toegevoegd na 29 minuten:
Wat betreft de prikker: misschien is het iets speciaals ofzo omdat de schaal anders breekt? Daarom vraag ik het, kan natuurlijk zelf ook aardig wat scherpe voorwerpen verzinnen :)

Toegevoegd na 3 dagen:
Bedankt voor alle reacties. Bij de ene koker moet je het ei in de schaal laten, bij de andere niet. Blijkbaar toch verschil tussen eierkokers of kan het gewoon beide? Weet het nog steeds niet, even uitproberen maar :)

Toegevoegd na 3 dagen:
Edit: ik heb er net een geklutst ei in gedaan en 70 sec in de magnetron (ik hou niet van zachte eieren). Het is goed gaar maar vind het er maar ranzig uitzien. Net gegeten en smaakte prima. Tóch nog steeds benieuwd of het ei ook in zijn geheel erin kan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Gewoon proberen lijkt mij. Ei eerst 2 min zonder gaatje. Kijken wat het resultaat is... Kan weinig aan misgaan behalve een ontploft ei.

Een gaatje prikken met een punaise.

Alles wat je moet doen is het ei in deze schattige eierkoker zetten, een beetje water erbij doen, de bovenkant erop draaien en hem in de magnetron zetten. Wacht een paar minuutjes en ping! Daar is jouw perfect gekookte ei zonder barsten en precies naar wens. Andere tiepje, maar zelfde idee: http://www.megagadgets.nl/microwave-boiley.html Neem er rustig de tijd voor, wanneer u dit ontbijt-ei voor de eerste keer gebruikt, zodat u op uw gemak de ideale kooktijd voor uw magnetron kunt bepalen. Gebruiksaanwijzing van weer een andere: [[[[ HP (HaushaltProdukte) GMBH D-56410]]] Montabaur 1. Het kunststof-ondergedeelte tot de aanduiding met water vullen. Dit is *dringend* noodzakelijk! 2. Plaats het aluminium-inzetstuk. 3. Plaats het ei met de punt naar beneden *u hoeft er niet in te prikken!) 4. Plaats de kap er zó op dat hij op het ondergedeelte rust. Wanneer het ei te groot is dient u het a.u.b. om te ruilen voor een kleiner exemplaar 5. Plaats het geheel in de *koude* magnetron op de *koude* ondergrond. 6. Kies het middelste vermogen van de magnetron (ca. 350 tot maximaal 500 Watt) 7. Bij een magnetron -vermogen van 400 Watt gelden de volgende kooktijden: ca. 7 minuten voor een zacht gekookt ei ca. 10 minuten voor een hard gekookt ei De precieze kooktijd voor uw magnetron dient u a.u.b. zelf te bepalen. 8. Wanneer u meer dan één HP-ontbijt-ei bezit, kunt u ook verschillende keren tegelijkertijd koken. Stel de magnetron in zoals bij één ei en verleng de kooktijd met ongeveer 1 minuut per ei. Voorbeeld: Wanneer 1 ei 7 minuten duurt, duren 2 eieren 8 minuten enz. 9. Voor het reinigen van het ontbijt-ei van HP neemt u a.u.b. een afwasmiddel-oplossing. Gebruik geen scherpe of krassende voorwerpen of schoonmaakmiddelen. http://www.veit.nl/139368-eierkoker-voor-in-de-magnetron

Je hebt me even goed aan het werk gezet. Vroeger, 20 jaar geleden ongeveer ;), hadden we ook zon ding thuis. DAt was van tupperware en zag er precies hetzelfde uit, alleen wit. Denk je dat ik dat makkelijk terug kan vinden op google, nee hoor, ik zag hem nergens. Maar wel van een ander merk. En dat is net zo'n gekleurde als op jouw foto. Ik herinnerde me dat je het ei er rauw in moet doen, zonder eierschaal. Dan de deksel er goed op en een half minuutje in de magnetron. In de bron die ik vond staat het precies uitgelegd. In dit voorbeeld lieten ze het "oog" heel. Wij klutsten het altijd. Vond dat heel lekker, vooral met wat lekkere kruiden er in. (Doe je er na bereiding een beetje bieslook in en een beetje mayonaise en je hebt een heerlijke eiersalade!)

Bronnen:
http://www.lesframboises.nl/2011/09/18/de-...

Ik heb ook zo'n plastic eierkoker van Blokker. Hier heb je een schema van hoelang het in de magnetron moet. 500 w. op 55 sec. 600 w. op 45 sec. 700 w. op 35 sec. Succes!!

http://www.megagadgets.nl/microwave-boiley.html Volgens de beschrijving van deze hierboven, hoef je geen gaatje te prikken. Dit gaatje prik je altijd aan de bolle kant van het ei en niet aan de puntige kant. Onderaan zit nl. de luchtkamer en met dit gaatje 'ontlucht 'je als het ware het ei, waardoor de druk weg kan en het ei niet barst. Ik denk dat het principe van mijn bovenstaande link, hetzelfde zal zijn als jouw eikoker. Beetje water erin en voor zacht, medium en hard 3-5 min. (max.1000W). Een tip als je geen eiprikker hebt; Stop er een lucifer bij. Door de beschermende stof op het zwavelkopje, loopt het ei niet uit bij een barst.

Dit is een eierkoker voor in de magnetron. (okee, je kunt hem ook in een pan water zetten, maar dan voegt het apparaat niks toe, en het duurt even lang) . Belangrijk - en daardoor ook eigenlijk helemaal niet zo superhandig en leuk als het leek- is dat het ei KAPOT, dus ZONDER schaal in het kokertje gaat. Eigenlijk is het dus gewoon een bakje. Afhankelijk van je magnetron en hoe gaar je het ei wilt hebben en de temperatuur van het ei (beetje experimenteren dus) kook je ongeveer een minuut to anderhalve minuut een ei. Het belangrijkste bij dit dingetje is echter dat het ei er ECHT kapot in moet. Er zijn wel magnetron-eierkokers waarin je het ei heel schijnt te kunnen koken, maar daar heb ik eigenlijk nog nooit ene succesverhaal van gelezen. (En als ze het zouden doen. lagen ze we bij de Blokker ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100