Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is een goede vervanger voor room in de liaison van hartige taarten?

Wanneer je het wat slanker wilt maken, wat kan je dan gebruiken? Yoghurt? Of zit je echt vast aan bv de Linesse kookroom ofzo?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
3.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Vla of misschien geraspte banaan
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je hebt slagroom light, dat is minder vet dan room. Ook kun je room met melk mengen, dat maakt het ook minder vet.
(Lees meer...)
paulus811
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Maar als je room met melk mengt wordt het wel veel dunner.
Ik gebruik vaak crème fraiche. Is heerlijk en veel magerder.

Toegevoegd na 2 minuten:
Een klein potje crème fraiche loskloppen met 2 eieren, zout, peper en evtl. geraspte kaas. Heerlijk!
(Lees meer...)
amc
12 jaar geleden
Je zou Light Cuisine van Alpro kunnen gebruiken, dat is een room op basis van soja ipv. zuivel. Die bevat veel minder calorieën dan gewone room, en is eigenlijk even lekker. Hij bevat 5% vet, waar andere (als ik zo rondzoek op internet) 20-50% vet lijken te bevatten.

Zelfs vergeleken met Campina Room culinair Light, dat vaak wordt genoemd door mensen die alleen light room willen gebruiken, bevat Alpro Light Cuisine nog eens 37% minder vet, 36% minder calorieën, en 88% minder verzadigd vet ("slecht" vet).

Het is te koop bij de AH, maar waarschijnlijk ook wel bij andere supermarkten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Hey, dat klinkt interessant!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding