diepvries kreeft... Hoe maak je dat dan klaar?

Je krijgt wel eens iets...

Toegevoegd na 30 minuten:
tis er zo een die al dood en gekookt is...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laat de kreeft eerst ontdooien. Leg hem op een snijplank en zet het puntje van een stevig mes in het kuiltje tussen zijn ogen. Druk het mes door en snijd hem, in één keer, in de lengte doormidden. Verwijder nu de maag, lever en het groene sliertje (darmkanaal). Hak met een hakmes de twee scharen eraf en kraak de schaal met de achterkant van een stevig mes. Pulk dan het vlees uit de scharen met een smalle vork. Nu kan je hem verder verwerken. Of doe het zo; http://www.wezooz.nl/video-recepten/kreeft-versnijden Van een kreeft kan je niet veel maken als hoofdgerecht, of je moet alleen zijn. Ik geef natuurlijk de voorkeur aan een vers gekookte kreeft voor een klassiek kreeftgerecht als 'Thermidor' maar bij gebrek aan de bouillon van de kreeft zou ik voor iets anders kiezen, je kunt er bijv. een heerlijke cocktail van maken. Haal het vlees eruit en snijd het in plakjes of pluk het in stukken. Leg slablaadjes in coupes of op bordjes en verdeel hierop de kreeft. Maak een mooie saus door 100 g. mayonaise, 2 theel. tomatenpuree, 2 cl. cognac en 2 theel citroen- of limoensap door elkaar te roeren. Kruid met een beetje gemberpoeder, enkele druppels tabasco en 1 theel. paprikapoeder. kruid evtl. na met peper en zout. Sla 100 g. slagroom stijf en schep met een spatel de helft door de saus. Giet de saus nu over de kreeft en garneer met de resterende slagroom en enkele limoen (citroen) schijfjes of partjes,

Leg de diepgevroren kreeft gedurende 30 min. in heet water. Snij de kreeft in de lengte doormidden. Steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de kreeft (het zwakste punt van het pantser). Haal het mes eerst over naar de kop toe, dan naar de staart. Verwijder de bruine draad die in de staart vertrekt en naar de borst van de kreeft toeloopt (de darm die zeer bitter smaakt). De scharen kan u voorzichtig breken met een notenkraker. Haal het vlees eruit met een kreeftevork of een gewone vork.. Snij het vlees in mooie plakken.Maak een lekkere cocktail saus. Voor de cocktailsaus 4 eetlepels mayonaise mengen met 2 eetlepels tomatenketchup , 2 eetlepels geklopte gezoete roon, een eetl. citroensap, een dessertlepel gembersap naar eigen wens en breng op smaak met een scheut whisky. • De sla wassen, drogen en mengen met een vinaigrettesaus van 1deelazijn drie delen olie ,zout en peper. • De kreeftenstaart in plakken snijden, de schalen vullen en het andere kreeftvlees erbij leggen. Serveer met de sla, de cocktailsaus en brood.

Ik zou gekookte diepvrieskreeft alleen voor koude gerechten gebruiken. Bij opnieuw verhitten wordt het vlees - zoals bij vrijwel alle schaaldieren - snel taai.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100