Hoe krijg je een roompudding uit de vorm zonder breken?

Toegevoegd na 7 minuten:
Het gaat om een aardewerkvorm

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allemaal prima wat hierboven staat. Als het echt niet gaat zet dan de vorm even in heet water. Het buitenste laagje zal iets zacht worden en het glijdt zo uit de vorm. Wat ook helpt is om aan de bovenkant de zijkanten iets los te maken, kan b.v. gewoon met je vingers, iets van de kant aftrekken. Er komt dan lucht bij, waardoor het ook beter gaat.

Prik een gaat je in de vorm en hij valt er heel uit. Toegevoegd na 16 minuten: drie minuten na mijn antwoord komt je toevoeging van de aardewerkvorm. Heel fijn dat minkukels dan direct gaan minnen.

Op z'n kop op een schoteltje zetten en dan een gaatje maken in de bodem van de vorm (als ie van weggooi plastic is). Dan komt er lucht bij en zakt ie er mooi en heel uit. Eet smakelijk.

Vorm omspoelen met water voordat je de pudding erin doet, en dan maar hopen dat hij heel blijft bij het omkiepen, blijft lastig

Vorm even in heet water zetten (met pudding erin) dan smelt als het ware het buitenste laagje en stort je hem zo. Niet te lang anders wordt de hele pudding vloeibaar.

Met koud water omspoelen. De vorm tot bijna aan de rand vullen. Opstijven in de koelkast totdat de pudding door en door koud is Met een mes de pudding aan de rand, losmaken. Een platte schaal op de puddingvorm en omkeren. Voorzichtig heen en weer wiebelen en steeds ietsjes optillen en even ietsje schuin houden. Met geduld zal je pudding op deze manier de schaal glijden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100