Bakproducten over datum, weggooien of niet?

Mix voor botercreme, mix voor biscuitdeeg, mix voor banketbakkersroom en mix voor royal icing.

Ik heb van alle genoemde producten een grote 5kilo verpakking die een maand over datum zijn.
Zijn wel geopend.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het allemaal droge producten zijn waar je nog boter / eieren aan toe moet voegen: Kijk of er beestjes in lopen. Zo niet: Gewoon gebruiken. Als het natte producten zijn, is het een kwestie van ruiken; Ruikt het goed; staat er geen schimmel op: Geen enkel problem.

Als het net over de houdbaarheidsdatum is is het niet erg want als de houdbaarheidsdatum net verlopen is mag het product niet meer verkocht worden in de winkel.

Als je iets voor grote gezelschappen, bejaarden en/of heel kleine kinderen moet maken, zou ik toch maar nieuwe grondstoffen kopen. Je zou jezelf toch voor je hoofd slaan als het goed ruikt en uitziet, en je geeft het deze kwetsbare mensen, die er dan toch ziek van worden. Voor mezelf zou ik ook de ruik&kijk criteria hanteren.

Ik zou ze weggooien. Hadden de producten nog dichtgeweest dan had je het kunnen proberen, maar ze zijn geopend. Ten tweede is 1 maand wel erg lang. 1 week zo ik als uiterste houden. Ik gooi sowieso alle producten weg die over datum zijn (nou ja 2 dagen over datum)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100