waarom heet hete bliksem eigenlijk hete bliksem heb het zelf paar keer bij iemand gegeten maar vond het alles behalve heet

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In reguliere stamppotten doen we boter, melk en ei, maar door het vocht in de appels en peren hoeft dat in deze stamppot niet. Door dit vocht blijft de schotel lange tijd erg heet, vandaar de naam ‘hete bliksem’.

het is dan ook de bedoeling dat de appelen gloeiend heet door de aardappelen gestampt worden en de hele boel wordt bestrooid met ruim witte en zwarte peper... dan is het echt wel heet... soep wordt nooit zo heet gegeten als hij wordt opgediend, maar bij hete bliksem moet dat wel...

door het vocht en vooral de suikers in de appelen en peren kan de temperatur in het gerecht veel hoger worden dan de normale temperatuur, het heeft dus niets te maken met scherpte door pepers etc wat vaak ook heet genoemd word.

Door het gebruik van appels en peren bevat het gerecht veel vocht, waardoor het lang zijn hoge temperatuur behoudt. Daaraan dankt het waarschijnlijk zijn naam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100