Ik wil gestoofde appels met veenbessen maken, met welk likeurtje kan ik dit overgieten?

En moet ik geen kaneel toevoegen dan?Welke smaak krijgt de bovenhand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou een heel iets kaneel erbij doen, niet te veel, anders krijgt het de overhand. Je zou er en cranberry likeur over kunnen doen of een lekkere Ruby port, die is wat zoeter dan de Tawny, deze is wat stroever van smaak. Wat ook ERG lekker is , is een cranberry/balsamico azijn, hij heeft absoluut geen azijn smaak, maar juist het fijne van de cranberry. Deze is te koop bij Oil & Vinegar voor €1.99 per dl (is best veel hoor) Hij is ook te gebruiken over het vlees of met kaas, als je over mocht houden. Toegevoegd na 1 uur: Met best veel, bedoel ik de inhoud, omdat je er heel weinig van nodig hebt.

Cointreau lijkt me wel wat!

De beste combinatie met appels is de toevoeging van Calvados!

Zelf doe ik dit altijd met Metaxa 5 ster. Erg lekker.

Wat dacht je van Gluhwein? Weliswaar niet echt en likeurtje, maar niet minder smakelijk over de peertjes. Ook leuk 'thematisch' in de winter :)

Weet je wat ook erg lekker is, zowel warm als koud? 200 ml. port met 175 gr. suiker aan de kook brengen tot de suiker is opgelost.1 snufje kruidnagelpoeder, een beetje rasp van een citroen en 250 gr. cranberries toevoegen en laten pruttelen tot de bessen openknappen. Wil je toch alleen likeur dan is sinaasappellikeur altijd vielig qua smaak. Cointreau en crème-de-cassis is ook lekker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100