Er zijn 2 manieren voor het maken van taramo salata.
1) 2 gekookte aardappelen (niet al te gaar),
125 gr. tarama (viskuit),
1 kop olijfolie,
sap van 1,5 citroen,
2 el azijn,
2 el water,
1 kleine geschaafde ui (naar keus, ui is niet noodzakelijk).
2) 3 (dikke) sneden (OUD!) wit brood, zonder korst,
3/4 kop water,
125 gr. tarama,
1 kop olijfolie,
sap van 1,5 citroen.
Voor taramosalata 1: Electrische mixer, kan eventueel ook met de garde
Voor taramosalata 2: Blender
Voor taramo 1) Aardappelen koken afkoelen en ui raspen.
Voor menu 2) brood weken in water.
Bereidingswijze
Methode 1) Doe de tarama samen met de gekookte, afgekoelde aardappelen in de MIXER en mix op middelgrote snelheid tot een luchtige puree. Voeg geleidelijk aan met een dun straaltje de olijfolie toe (zeer belangrijk giet je hup de hele kop erin dan pakt het niet!) op dezelfde manier voeg je ook de azijn, het citroensap en het water toe en blijf mixen tot het een luchtig geheel is, dan de geraspte ui toevoegen.
Methode 2) Doe in een blender de geweekte (niet te waterige) stukken wit brood,zonder korst
3/4 kop water,’]
125 gr tarama,
sap van 1,5 citroen, mix en voeg nu al mixend geleidelijk de olijfolie toe, blendeer het tot een gladde massa. Is de puree te waterig, blijf (ongeweekt) witbrood (zonder korst) met kleine beetjes toevoegen tot de gewenste dikte is verkregen)
- Bronnen:
-
zoals mijn griekse schoonmoeder het maakte